ANTIOXIDÁNSOK
Antioxidáns védelem flavonoidokkal Antioxidáns alatt azonban leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket értjük. Ezek az anyagok rendszerint szerves vegyületek.
A XXI. században élő ember számára az egészség szinte ismeretlen kifejezés, mely nemcsak a betegség hiányát jelenti, hanem a megelőzést és a testünk, lelkünk karbantartását is. Felmérések szerint a magyar felnőtt lakosság közel 60%-a szenved szív- és érrendszeri problémáktól. Kockázati tényezők: túlsúly, dohányzás, drog, túlzott alkoholfogyasztás, nem megfelelő táplálkozás, mozgáshiány, betegségre való hajlam és a stressz. A szív- és érrendszeri betegségek mellett sajnos igen sok ember, köztük fiatalok és gyerekek is küzdenek a rosszindulatú daganatos betegségekkel is.
Ezen problémákra való hajlam ugyan örökletes, de kialakulásuk ellen mi is tehetünk valamit. Amennyiben szervezetünket a legkevésbé tesszük ki a környezetünk káros hatásainak, úgy a nemkívánt betegségek kialakulásának lehetőségét is csökkenthetjük. Nagyon fontos lenne, hogy ne csak akkor forduljunk orvoshoz, természetgyógyászhoz ha már kialakult egy komoly probléma, hanem még a megelőzés stádiumában.
A prevencióra, megelőzésre nagyobb hangsúlyt kellene fordítani, melyekre különösen alkalmasak lehetnek a napjainkban kapható, jó minőségű és ellenőrzött étrend-kiegészítő készítmények, melyeket megtalálhatunk gyógyszertárakban, drogériákban és bioboltokban is. Ilyen termékcsalád például a flavan Naturlife is, mely olyan segítőtárs lehet, amellyel testünket karban tudjuk tartani, így a lelkünk és szellemünk ápolására is több időt tudunk fordítani.
Az ilyen típusú termékek olyan speciális eljárással készülnek, melynek eredményeképpen a gyümölcsökben lévő flavonoidok, antioxidánsok és resveratrol a legmagasabb biológiai tulajdonságokkal bírnak. A gyümölcsökben lévő vitaminok, ásványi anyagok és rostanyagok így a legkisebb károsodás nélkül kerülhetnek szervezetünkbe. Az ilyen termékek fogyasztásával olyan kiváló étrendi tulajdonságokkal rendelkező hasznos anyagokhoz jutunk, melyekhez más esetben naponta több kilónyi gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű antioxidánshoz és flavonoidhoz jussunk.