NATURLIFE

VISSZA AZ ÉLETBE.....

vitaminok_992.jpg

INULIN

Az inulin gyümölcscukorból felépített poliszacharid. Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az inulin képes az immunrendszerünk számára oly nélkülözhetetlen bifidusbaktériumok növekedését megsokszorozni. Az inulin megköti a koleszterint, a triglicerideket, a foszfolipideket és a szabad zsírsavakat is. Mivel a bifidusbaktériumok segítenek a tápanyagok lebontásában és felszívódásában, ezért jelenlétük kifejezetten pozitív hatású. Az inulin olyan táplálék alkotórész, amely szelektíven serkenti a bélflóra egy, vagy több, de mindenképpen korlátozott számú speciesének (laktobacillus és bifidusz) növe kedését és metabolikus aktivitását, ezáltal javítja a gazdaszervezet egészségét. A prebiotikum (inulin) a probiotikumok kizárólagos táplálékai, elősegítik ezek elszaporodását és túlsúlyba kerülését.

Az inulinról bővebben:

csicsoka.pngAz INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra. Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.

Ebbe a csoportba tartoznak :

• probiotikumok

• prebiotikumok

• szimbiotikumok

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amik a táplálékkal együtt bekerülve a bélbe segítik az ott lévő állandó flóra fenntartását. A bélflóra fontos funkciót tölt be az emésztésben, a koleszterin anyagcserében és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Ahhoz, hogy egy mikroorganizmust probiotikumnak nevezzenek, bizonyítottan az egészségre kedvező hatással kell legyen. Ellenállónak kell lenniük a gyártási folyamatokkal és az emésztőnedvekkel szemben, hiszen csak az életképes mikroorganizmusok képesek a vastagbélben kifejteni jótékony hatásukat. (megtalálhatók a tejtermékekben)

vitaminok_996.jpgA prebiotikumok olyan anyagok, amelyek ellenállnak az emésztőenzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását. Fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását. (legfőbb forrása a csicsóka és a cikóriagyökér, amelyből az INULIN -t is nyerjük)

Szimbiotikum a pre- és probiotikumok együttesét jelenti, ahol a két előnyös tényező összegződik, hogy egymást segítő szinbiózisban legyenek.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 7
Heti: 27
Havi: 88
Össz.: 36 929

Látogatottság növelés
Oldal: INULIN
NATURLIFE - © 2008 - 2024 - naturlife-bio.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »